Paste/pizza

Pizza vegetariana cu pesto

Aluatul:Drojdia o dizolvam in 100 ml apa calduta impreuna cu zaharul si o lingura de faina . Lasam deoparte pana se umfla putin.Intr-un castron punem faina si sarea,iar in mijlocul ei turnam drojdia,uleiul de masline si apa(apa nu o punem pe toata o data, poate nu avem nevoie de chiar de toata ; cantitatea de apa depinde de calitatea si umiditatea fainii).Framantam bine pana avem un aluat elastic care se desprinde de maini.Lasam o jumate de ora aluatul la loc caldut acoperit cu un prosop ca sa creasca .Intindem aluatul pe masa unsa cu ulei si il asezam in tava de pizza, sau orice alt fel de tava .Umplutura:Dovlecelul si vanata le teiem rondele si le asezonam cu sare, le lasam sa stea 10 minute sa lase apa . Le punem pe un gril pana se rumensc usor, nu avem nevoie de ulei, si lasam sa se raceasca.Peste aluat punem un strat de ketchup de casa (poate fi inlocuit cu sos de rosii sau pasta de rosii ) si 2 linguri de pesto. Intindem bine pe toata suprafata blatului.Asezam peste dovlecelul si vanata, ceapa taiata rondele si ardeiul rosu taiat felii. Peste ele maruntim cu mana tofu .Deasupra am mai pus cu lingurita putin ketchup, din loc in loc.Dam totul la cuptorul preincalzit la 180 grade si lasam sa se coaca (aproximativ 1015 minute)Am folosit o tava de tarta cu diametru 24 cm .

Imi place sa incerc tot felul de combinatii care mai de care, asta a fost una foarte faina asa ca va aduc reteta

Pizza vegetariana cu pesto

Ingrediente

  • 300 gr faina integrala 5 gr drojdie uscata 200 ml apa calduta 1/2 lingurita zahar 1 lingura ulei masline sare un dovlecel mic o vanata mica 100 ml ketchup de casa jumate ardei rosu 100 gr tofu un fir ceapa verde

Mod de preparare

  • Imi place sa incerc tot felul de combinatii care mai de care, asta a fost una foarte faina asa ca va aduc reteta

Share