Paste/pizza

Pizza turceasca

Pentru aluat am folosit masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa la ingrediente.Pentru umplutura: carnea de miel si vitel se taie cuburi, se toaca la masina de carne sau robotul de bucatarie. Ceapa se taie marunt si se caleste in 3-4 linguri ulei de masline. Peste ceapa se adauga cele doua feluri de carnuri macinate, se amesteca mereu pana carnea se desface si se caleste pana zeama lasata scade,se adauga pasta de ardei copt(daca este dulce adaugati ardei iute dupa gust), rosiile date prin robot, sucul de la rosii, mirodeniile rasnite sau pisate in mojar. Se amesteca toate ingredientele si se mai prajesc pt 5-10 minute la foc iute. La sfarsit se adauga si verdeturile tocate marunt.Intre timp aluatul a fost framantat si dospit. Impartim aluatul in 4 bucati, luam fiecare bucata in parte, o intindem pe masa de lucru infainata intr-o forma dreptunghiulara, punem un strat subtire de umplutura, adunam marginile si dam o forma de barcuta aluatului.Am stropit cu putin ulei de masline pizza si am mai adaugat cate frunze de menta tocate marunt. Daca le vrem crocante le coacem imediat la 200 grade pt 10 minute, iar daca le dorim mai pufoase, lasam aluatul sa creasca 5-10 minute si le coacem la 180 grade pt 15 minute.Pentru servit am facut ayran(bautura tipic turceasca): am desfacut sticla de kefir, i-am adaugat un praf de sare, 1 lingurita menta proaspata tocata marunt, am agitat bine sticla, iar in momentul servirii am pus 2-3 cuburi de gheata in paharul cu ayran.

din cantitatea de aluat va iasa 4 pizza, eu am facut doar 3 iar din cealalta bucata am facut chifle umplute cu umplutura ramasa din cantitatile date pt umplutura va ramane suficienata umplutura pt inca 4 pizza de acest fel(eu am facut vinete umplute cu carnea ramasa) forma pe care am data-o eu pizzei este optionala…le puteti da forma rotunda clasica, iar aluatul il intindeti cat de subtire doriti

V-am mai marturisit si in alte randuri ca ador bucataria turceasca…si cum de data asta am vrut altceva din carnea de miel, m-am gandit ca ar merge de minune ceva care vine de la otomani. Asa ca, m-am oprit la pizza…dar am dat si o cautare pe net si cel mai aproape de adevar mi s-a parut domnul Florin al carui blog este acesta http://crazymothercooker.blogspot.. Nu mai vin cu alte completari ca

Pizza turceasca

Ingrediente

  • pt aluat: 350 ml apa calduta 1 lingurita sare 1 lingura zahar 3-4 linguri ulei de masline 580 gr faina alba 1 cub mic de drojdie proaspata sau 1 plic drojdie uscata pt umplutura: 800 gr pulpa de miel 800 gr pulpa de vitel 2 cepe 3 linguri ulei de masline 3-4 linguri pasta de ardei copt picanta 1 lingurita seminte chimen, sumac(eu am folosit seminte de coriandru), piper, sare 1 cutie rosii in suc 1 mana frunze de patrunjel tocate marunt 2 linguri frunze proaspete de menta tocate marunt pt servit: 1 sticluta kefir(de la Lidl am folosit eu) sau orice iaurt de baut 1 praf de sare 1 lingurita menta proaspata tocata marunt cuburi de gheata

Mod de preparare

  • V-am mai marturisit si in alte randuri ca ador bucataria turceasca…si cum de data asta am vrut altceva din carnea de miel, m-am gandit ca ar merge de minune ceva care vine de la otomani. Asa ca, m-am oprit la pizza…dar am dat si o cautare pe net si cel mai aproape de adevar mi s-a parut domnul Florin al carui blog este acesta http://crazymothercooker.blogspot.. Nu mai vin cu alte completari ca vor venii cu siguranta alti carcotasi, experti in bucataria orientala si care vor avea ceva de adaugat la originalitatea acestei retete…Asa ca, nu va spun decat ca, aceasta este varianta care mie mi-a placut cel mai mult si merita sa o incercati macar odata….

Share