Paste/pizza

Pizza traditionala

Intr-un castronel, freci drojdia cu zaharul, 1-2 linguri de faina si putina apa calduta. Lasi maiaua sa creasca la cald.Cerni aproximativ 400g faina intr-un castron, iar in mijloc pui maiaua, oul, uleiul, 150ml apa si sarea. Framanti bine un aluat potrivit de moale. Lasi aluatul sa se odihneasca timp de cateva minute.Intinzi aluatul pana obtii un dreptunghi cu dimensiunile tavii de aragaz. Intepi

Pizza traditionala

Ingrediente

  • 1 ou20 g drojdie proaspatacate 1 lingurita rasa de sare si o lingurita de zahar1 cescuta ulei de maslineo cana de apa calduta400 g fainasos de rosii250 g carnati300 g cascaval200 g salamciupercimasline200 g sunca presatasarepiperoregano

Mod de preparare

  • Intr-un castronel, freci drojdia cu zaharul, 1-2 linguri de faina si putina apa calduta. Lasi maiaua sa creasca la cald.Cerni aproximativ 400g faina intr-un castron, iar in mijloc pui maiaua, oul, uleiul, 150ml apa si sarea. Framanti bine un aluat potrivit de moale. Lasi aluatul sa se odihneasca timp de cateva minute.Intinzi aluatul pana obtii un dreptunghi cu dimensiunile tavii de aragaz. Intepi aluatul din loc in loc, cu o furculita si il ungi cu sos de rosii.Asezi salamul, sunca presata, carnatii, ciupercile, maslinele, iar la final presari cascavalul. La final se condimenteaza dupa gust.Se coace pizza timp de 20-25 de minute, la foc potrivit.

Share