Party

Pizza taraneasca

Pizza cu blat subtire, pufos, decorata cu diferite salamuri, sunca, masline si ardei rosu, foarte gustoasa.

Mai intai se pregateste aluatul: se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga uleiul, sarea si faina in ploaie, treptat, amestecand si framantand pana se obtine un aluat bun de intins.. Se lasa la crescut 30 de minute, pentru a fi mai pufos.. Intre timp, se feliaza salamurile in fasii lungi si subtiri sau triunghiuri, cat mai variat. Se feliaza si maslinele in jumatati, pe lungime. Ardeiul rosu se

Pizza taraneasca


Portii

8

portii


Timp preparare

60

minute


Timp gatire

60

minute

Ingrediente

  • 25 gr drojdie proaspata

  • 500 gr faina alba

  • 4 linguri ulei

  • 350 ml apa calda

  • 1 lingurita sare

  • 1 lingurita oregano uscat

  • 1 lingurita busuioc

  • 300 gr salam de porc

  • 100 gr salam crud-uscat

  • 100 gr sunca taraneasca

  • 50 gr sunca

  • 1 buc ardei rosu

  • 100 gr masline negre fara samburi

  • dupa gust cascaval

  • dupa gust ketchup dulce

Mod de preparare

  • Mai intai se pregateste aluatul: se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga uleiul, sarea si faina in ploaie, treptat, amestecand si framantand pana se obtine un aluat bun de intins.
  • Se lasa la crescut 30 de minute, pentru a fi mai pufos.
  • Intre timp, se feliaza salamurile in fasii lungi si subtiri sau triunghiuri, cat mai variat. Se feliaza si maslinele in jumatati, pe lungime. Ardeiul rosu se taie rondele subtiri.
  • Se presara faina pe masa, se imparte aluatul in doua bucati si apoi se intinde prima bucata intr-un strat subtire.
  • Se unge aluatul cu ketchup, se presara busuioc si oregano, se orneaza dupa gust si se acopera cu cascaval ras. Se transfera cu ajutorul unui sucitor intr-o tava speciala pentru pizza si se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 30 de minute sau pana se rumeneste.

Share