Bucataria italiana

Pizza salami

Pizza cu blat super pufos.

Punem intr-un bol faina, zaharul si sarea. Omogenizam toate ingredientele.. Incalzim laptele putin si dizolvam drojdia in el.. Punem laptele peste faina si framantam pana se formeaza un aluat.. Punem aluatul intr-un vas uns cu ulei si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.. Dupa ce si-a dublat volumul, il scoatem din bol si il framantam 5-10 minute, dupa care il modelam intr-o forma rotunda..

Pizza salami


Portii

8

portii


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • 220 ml lapte

  • 300 gr faina

  • 4 gr drojdie uscata

  • 15 gr zahar

  • 8 gr sare

  • 5 linguri sos de rosii

  • 100 gr salam uscat

  • 300 gr cascaval

  • 100 gr masline fara samburi

Mod de preparare

  • Punem intr-un bol faina, zaharul si sarea. Omogenizam toate ingredientele.
  • Incalzim laptele putin si dizolvam drojdia in el.
  • Punem laptele peste faina si framantam pana se formeaza un aluat.
  • Punem aluatul intr-un vas uns cu ulei si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.
  • Dupa ce si-a dublat volumul, il scoatem din bol si il framantam 5-10 minute, dupa care il modelam intr-o forma rotunda.
  • Punem sosul de rosii peste blat, apoi distribuim uniform salamul felii si maslinele fara samburi, iar deasupra punem cascavalul ras. Coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20-25 de minute.

Share