Diverse

Pizza rapida

Va propun astazi o reteta de pizza rapida. Sigur nu seamana cu pizza clasica; blatul nu este la fel de pufos, dar este moale si usor crocant. Tot ce va pot spune este ca a iesit o bunatate.

In vasul de la robotul de bucatarie punem faina, apoi adaugam laptele, oul, uleiul si un praf de sare. Mixam pana cand rezulta o compozitie asemanatoare cu cea a clatitelor, dar putin mai groasa.. Intr-un vas de silicon sau intr-o forma rotunda (eu am avut o tava rotunda de yena), punem un pic de ulei si ungem tava, apoi turnam compozitia lichida.. Intre timp, taiem sunca feliute, iar rosia rondel

Pizza rapida


Portii

6

portii


Timp preparare

17

minute


Timp gatire

17

minute

Ingrediente

  • 200 gr faina alba

  • 200 ml lapte

  • 1 buc ou

  • 2 linguri ulei

  • dupa gust sare

  • 100 gr cascaval

  • 100 gr sunca de Praga

  • 100 gr masline negre fara samburi feliate

  • 1 buc rosie

Mod de preparare

  • In vasul de la robotul de bucatarie punem faina, apoi adaugam laptele, oul, uleiul si un praf de sare. Mixam pana cand rezulta o compozitie asemanatoare cu cea a clatitelor, dar putin mai groasa.
  • Intr-un vas de silicon sau intr-o forma rotunda (eu am avut o tava rotunda de yena), punem un pic de ulei si ungem tava, apoi turnam compozitia lichida.
  • Intre timp, taiem sunca feliute, iar rosia rondele.
  • Punem deasupra sunca, apoi adaugam maslinele gata feliate, iar deasupra adaugam rosia taiata rondele subtiri. Sigur ca puteti folosi ceea ce va place ca si topping: ciuperci, porumb, ardei gras, etc.
  • Aceasta este pizza in varianta rapida. Nu va ia foarte mult timp la preparat, nu va trebui sa asteptati sa creasca. Dam pizza la cuptor la foc mic. Dupa circa 10 minute, adaugam deasupra cascavalul ras. Lasam pana se rumeneste frumos, iar cascavalul se topeste (cam 20 de minute).
  • Lasam cateva minute sa se raceasca, apoi o putem felia.

Share