Paste si Pizza

Pizza mediteraneană

1. Se prepară blatul astfel: făina se cerne, se face o adâncitură în mijloc şi se pune drojdia ameste­cată cu 150 ml apă, un praf de sare şi zahăr. Se frământă cu uleiul de măsline şi se lasă la crescut.. 2. Aluatul se întinde într-o tavă în care se pune hârtie de copt. Se unge cu oul bătut şi se pun dea­supra ceapa tăiată rondele, şunca tăiată fâşii, roşiile decoj

Pizza mediteraneană


Timp preparare

25

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • Pentru blat

  • 300 g făină

  • 1 cubuleţ drojdie

  • 1 lingurita zahăr

  • Pentru umplutură

  • 3 linguri ulei de măsline

  • 1 ceapă

  • 300 g roşii decojite

  • 150 g şuncă

  • 1 ou

  • 100 g caşcaval ras

  • sare, piper, oregano

Mod de preparare

  • 1. Se prepară blatul astfel: făina se cerne, se face o adâncitură în mijloc şi se pune drojdia ameste­cată cu 150 ml apă, un praf de sare şi zahăr. Se frământă cu uleiul de măsline şi se lasă la crescut.
  • 2. Aluatul se întinde într-o tavă în care se pune hârtie de copt. Se unge cu oul bătut şi se pun dea­supra ceapa tăiată rondele, şunca tăiată fâşii, roşiile decojite tăiate felii, sare, piper şi oregano.
  • 3. Deasupra se presară caşcavalul ras şi se coace 20 de minute.

Share