Bucataria italiana

Pizza…la dieta!

Pizza timeeeeeeeeeeeee… In seara asta am bagat pizza la dieta, si sa nu credeti daca cineva va va spune vreodata ca pizza dietetica nu-i gustoasa… Probati aceasta reteta si veti avea o surpriza… E chiar mega delicioasa! Deci pizza… Altfel….

Ingredientele pentru blat (faina integrala, faina alba, fulgii de quinoa, apa, o lingura de ulei, drojdia, o lingurita de sare, o lingurita de zahar si turmericul) se amesteca si se framanta un aluat, care se pune la crescut, la cald, acoperit, doar atat cat preparam umplutura de ciuperci.. Ciupercile se taie in felii si se trag la tigaia stropita cu ulei de masline, impreuna cu ceapa tocata marun

Pizza…la dieta!


Portii

2

portii


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • 150 gr faina integrala

  • 50 gr faina alba

  • 50 gr fulgi de quinoa

  • 125 ml apa

  • 1 lingura ulei de masline

  • 1 lingurita zahar brun

  • 0.5 lingurita turmeric macinat

  • 10 buc ciuperci Champignon

  • 1 buc ceapa

  • 1 praf de sare

  • 1 praf de piper

  • 100 gr cascaval de capra

  • 4 linguri susan

  • 1 buc ou

  • 3 linguri iaurt

  • 7 gr drojdie uscata

Mod de preparare

  • Ingredientele pentru blat (faina integrala, faina alba, fulgii de quinoa, apa, o lingura de ulei, drojdia, o lingurita de sare, o lingurita de zahar si turmericul) se amesteca si se framanta un aluat, care se pune la crescut, la cald, acoperit, doar atat cat preparam umplutura de ciuperci.
  • Ciupercile se taie in felii si se trag la tigaia stropita cu ulei de masline, impreuna cu ceapa tocata marunt si cu doua linguri de apa, se lasa pana se evapora toata apa si ele se inmoaie usor, un praf de sare si unul de piper si sunt gata.
  • Aluatul se imparte in doua si se vor intinde cu mana doua foi.
  • Cascavalul se rade. Iaurtul se amesteca cu oul batut.
  • Ungem cu iaurt si ou batut blatul, asezam compozitia de ciuperci si ceapa, asezam felii de ciupercute proaspete, cascaval ras, cate 50 gr la fiecare pizza, si apoi presaram cate doua linguri de susan pentru crusta crocanta.
  • Coacem pentru aproximativ 25 de minute sau ca indiciu, pana incepe sa miroasa a pizza cu ciuperci (LOL).

Share