Paste si Pizza

Pizza în stil româno-italian

In Italia am invatat sa fac pizza foarte rapid si cat mai simplu si de atunci pizza preferata a sotului meu este cea care o prepar eu acasa. Spun ca se prepara rapid deoarece aluatul nu se lasa la dospit mai mult de cat dureaza sa iti pregatesti celelalte ingrediente. Deasemenea, tot in Italia am invatat ca in pizza nu se pun prea multe ingrediente, adica acolo se mananca ori pizza cu salam, ori cu ciuperci, dar ca sa fie totusi si in stilul nostru romanesc eu incerc sa pun cate putin din fiecare dar fara sa o incarc prea mult.
Se serveste cu bere romaneasca! (din pacate aici avem berea Tsingtao si ducem dorul berii din tara!)

Se framanta aluatul din ingredientele de mai sus adaugand faina pana cand nu se mai lipeste de maini. Se lasa deoparte pana se pregatesc celelalte ingrediente.

Se taie sunca de praga/baconul cubulete sau felii, ciupercutele se spala si se feliaza. Ardeii se taie felioare sau cubulete iar rosiile feliute subtiri. Se rade cascavalul (daca e cazul).

Se intinde aluatul – foaie cat t

Pizza în stil româno-italian


Portii

3

portii


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • 1 cana (300ml) de apa (la temperatura camerei)

  • faina (pana nu se mai lipeste de maini)

  • 1 cub de drojdie proaspata/ 1 cupa mica de drojdie uscata

  • 1 lingurita sare

  • 1 lingurita zahar

  • un pic de ulei de masline

Mod de preparare

  • Se framanta aluatul din ingredientele de mai sus adaugand faina pana cand nu se mai lipeste de maini. Se lasa deoparte pana se pregatesc celelalte ingrediente.

    Se taie sunca de praga/baconul cubulete sau felii, ciupercutele se spala si se feliaza. Ardeii se taie felioare sau cubulete iar rosiile feliute subtiri. Se rade cascavalul (daca e cazul).

    Se intinde aluatul – foaie cat tava de aragaz. De regula asez aluatul pe hartie de copt in tava  si apoi ”asamblez” pizza in tava dupa cum urmeaza:

    • 1.se unge aluatul cu sosul de rosii si se presara oregano;
    • 2.se presara cascavalul ras -cat mai mult
    • 3.se aseaza felioarele de bacon, ciupercute, ardeii astfel incat sa se acopere tot aluatul;
    • 4.se  presara deasupra mozzarella rasa sau cascaval ras;
    • 5.se aseaza deasupra feliile de rosii intercalate cu masline, felioare de ardei.

     Se da la cuptor preincalzit -150C,  aproximativ 25 minute (cand aluatul este rumenit pe fund si cascavalul s-a uniformizat si s-a rumenit)

     

Share