Bucataria italiana

Pizza Familia

O pizza la tava excelenta, cu umplutura din belsug, care satura cu siguranta o familie intreaga… A fost atat de gustoasa, incat de la prima inghititura, toata lumea a scos un mare wow!

Se prepara blatul de pizza. Framantam aluatul din 750 gr de faina, 350 ml de apa calduta, 100 ml de ulei de masline, drojdie si 2 lingurite de sare. Nu dureaza mult si-l lasam la loc cald, in bucatarie, o ora sau pana isi dubleaza volumul.. Intindem blatul cu mana (eu am reusit sa fac asta in aer :)))))), deci fara sucitor e ideal), trageti usor de margini si veti vedea ca se intinde perfect.. Pun

Pizza Familia


Portii

12

portii


Timp preparare

50

minute


Timp gatire

50

minute

Ingrediente

  • 750 gr faina

  • 350 ml apa

  • 140 ml ulei de masline

  • 10 gr drojdie uscata

  • 2 lingurite sare

  • 3 buc rosie

  • 2 catei usturoi

  • dupa gust busuioc proaspat

  • 3 linguri ketchup dulce

  • dupa gust fire de rozmarin

  • 300 gr sunca

  • 600 gr branza Mozzarella

  • 10 buc ciuperci Champignon

  • dupa gust parmezan

  • dupa gust ardei kapia

  • dupa gust masline

  • dupa gust oregano

  • dupa gust busuioc uscat

Mod de preparare

  • Se prepara blatul de pizza. Framantam aluatul din 750 gr de faina, 350 ml de apa calduta, 100 ml de ulei de masline, drojdie si 2 lingurite de sare. Nu dureaza mult si-l lasam la loc cald, in bucatarie, o ora sau pana isi dubleaza volumul.
  • Intindem blatul cu mana (eu am reusit sa fac asta in aer :)))))), deci fara sucitor e ideal), trageti usor de margini si veti vedea ca se intinde perfect.
  • Punem blatul in tava tapetata (eu l-am pus in tava cuptorului).
  • In timpul in care aluatul a fost la crescut, am preparat sosul la blender (trei rosii mari, doi catei de usturoi, trei linguri de ulei de masline, o mana de busuioc proaspat, trei linguri de ketckup dulce si cateva firicele de rozmarin verde) si am tocat si razuit toate ingredientele pentru umplutura.
  • Am pus sosul pe tot aluatul, apoi deasupra o parte de mozzarella, sunca, ciuperci, masline, am presarat oregano, rozmarin, busuioc uscat, am pus apoi din nou mozzarella, parmezan, ketchup si felii de ardei.
  • Am copt pizza o ora, la 200°C, pentru ca a fost extrem de plina de umplutura si nu am vrut sa risc sa ramana cruda in interior.

Share