Paste/pizza

Pizza de casa

Facem un aluat moale care se ia usor pe maini, il acoperim cu o folie si il lasam la temperatura camerei 30 de minute. Aluatul trebuie in timpul acesta sa creasca in volum aproximativ de trei ori .Inainte de a incepe a lucra cu aluatul ungem mainile cu putin ulei si il impartim in 2 sau in 4 (eu am facut 4 tavi).Ungem tavile pentru pizza cu ulei dupa care asezam cu grija aluatul, in acelasi timp

Pizza de casa

Ingrediente

  • PENTRU ALUAT : faina alba 400 g drojdie pakmaya jumatate de cubulet apa 230 ml zahar o lingurita un praf de sare + pasta de tomate 1 lingura ulei busuioc uscat salam ciuperci la conserva 200 g masline fara samburi taiate 200 g cascaval clasic 400 g rosii cherry ardei capia

Mod de preparare

  • Facem un aluat moale care se ia usor pe maini, il acoperim cu o folie si il lasam la temperatura camerei 30 de minute. Aluatul trebuie in timpul acesta sa creasca in volum aproximativ de trei ori .Inainte de a incepe a lucra cu aluatul ungem mainile cu putin ulei si il impartim in 2 sau in 4 (eu am facut 4 tavi).Ungem tavile pentru pizza cu ulei dupa care asezam cu grija aluatul, in acelasi timp punem cuptorul sa se incalzeasca la 180 de grade timp de 10 minute.Separat intr-un bol mai mic facem un amestec din bulion, ulei de masline, busuioc, sare, piper iar cu o pensula ungem aluatul cu aceast sos. Adaugam pe rand ingredientele peste aluatul din tava: asezam frumos salamul, ciupercile, rosiile cherry taiate pe jumatate, ardeiul capia taiat si el rondele, maslinele iar pe deasupra radem cascavalul .Lasam pizza la cuptor pentru aprox 20-25 de minute la 200 de grade ….Pofta Buna ! 🙂

Share