Bucataria italiana

Pizza cu vinete la gratar, prosciutto, mozzarella si green pesto – By Emile Henry

Invata sa prepari pizza asa cum nu ai mai facut-o niciodata! Nu ai nevoie decat de un gratar incins, spor la gatit si… voila! Pizza este gata!

Incalziti apa intr-o cratita pana ce ajunge la aproximativ 40°C.. Amestecati faina cu sarea, faina de grau si drojdia intr-un bol. Se recomanda faina 650 pentru paine.. Turnati apa impreuna cu uleiul peste continut si framantati pana obtineti un aluat elastic. Modelati aluatul in forma rotunda si lasati la crescut timp de 30 de minute, acoperit cu un prosop de bucatarie.. Preincalziti tava pentru

Pizza cu vinete la gratar, prosciutto, mozzarella si green pesto – By Emile Henry


Portii

1

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 170 gr faina

  • 30 gr faina de grau

  • 1 lingurita sare

  • 4 gr drojdie uscata

  • 2 lingurite ulei de masline

  • 100 ml apa calda

  • 200 ml sos de rosii

  • 5 felii prosciutto

  • 100 gr branza Mozzarella

  • 1 buc vinete

  • 10 buc masline negre

  • 12 buc frunze de busuioc

  • 1 catel usturoi

  • 20 gr seminte de pin

  • 2 lingurite parmezan

  • 100 ml ulei

  • 1 varf de cutit sare grunjoasa

  • dupa gust piper macinat

Mod de preparare

  • Incalziti apa intr-o cratita pana ce ajunge la aproximativ 40°C.
  • Amestecati faina cu sarea, faina de grau si drojdia intr-un bol. Se recomanda faina 650 pentru paine.
  • Turnati apa impreuna cu uleiul peste continut si framantati pana obtineti un aluat elastic. Modelati aluatul in forma rotunda si lasati la crescut timp de 30 de minute, acoperit cu un prosop de bucatarie.
  • Preincalziti tava pentru pizza pe gratarul incins cu capacul pus timp de 10 minute.
  • Presarati faina si faina de grau pe masa de lucru si intindeti aluatul cu un facalet.
  • Turnati sosul de rosii peste aluatul de pizza si adaugati sare si piper.
  • Taiati vanata in felii subtiri si rumeniti-le pe gratar pe ambele parti.
  • Asezati feliile de vinete, mozzarella, prosciutto si masline peste blatul de pizza.
  • Amestecati la blender semintele de pin impreuna cu parmezanul razuit, usturoiul, frunzele de busuioc, sarea grunjoasa si uleiul de masline. Amestecati pana capata o textura fina si intindeti toppingul rezultat peste pizza.
  • Ridicati pizza cu o paleta si puneti-o pe tava de pe gratar. Inchideti capacul gratarului si lasati timp de 10 minute, pana cand crusta devine rumenita si crocanta.
  • Luati pizza de pe tava cu ajutorul unei palete.

Share