Aperitive / Garnituri

Pizza cu spanac si sos Alfredo

Pentru aluat m-am folosit de masina de paine. In caz contrar, din ingrediente pentru aluat se framanta un aluat omogen si elastic. Cat timp sta aluatul la dospit se prepara toppingul.Se spala frunzele de spanac si se oparesc pentru 3 minute. Se scot din apa si se lasa la scurs apoi se toaca marunt. Se lasa deoparte.Intr-o cratita nonaderenta se pune untul la topit la foc mic. Se adauga apoi usturoiul curatat si feliat. Se lasa putin sa se caleasca apoi se adauga faina. Se amesteca pana se ingroasa usor apoi se toarna smantana, amestecand continuu. Se adauga parmezanul si se lasa pana devine cremoasa compozitia. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara dupa gust. Se pune si spanacul si se omogenizeaza totul. Se ia de pe foc.Se intinde aluatul in forma rotunda si se pune in tava cu diametrul de 30 cm. Se toarna umplutura, se niveleaza apoi se asaza deasupra bucati din sunca. Se rade deasupra mozzarela.Se da la cuptorul preincalzit la 230 de grade pana se rumeneste frumos deasupra.Pofta buna!

O pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii, spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o minunatie!Retete usoare de primavara

Pizza cu spanac si sos Alfredo

Ingrediente

  • Pt. Blat:320 g faina1/2 lgt sare160 ml apa1/2 lgt drojdie uscata1 lg ulei de maslinePt.topping:60 g unt3 catei de usturoi1 lg faina alba200 ml smantana pt gatit60 g parmezan300 g spanacSare dupa gustUn praf de piper1/2 lgt nucsoara macinata2 felii sunca afumata100 g mozzarela

Mod de preparare

  • O pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii, spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o minunatie!Retete usoare de primavara

Share