Paste si Pizza

Pizza cu salam

Intr-un castronel, freci drojdia cu zaharul, 1-2 linguri de faina si putina apa calduta. Lasi maiaua sa creasca la cald, timp de 15 minute.

Pui aproximativ 400g faina intr-un castron, iar in mijloc faci o adancitura in care pui maiaua, oul, uleiul, 150ml apa si sarea. Framanti bine un aluat potrivit de moale, precum cel de paine. Lasi aluatul sa se odihneasca timp de 10-15 minute.

Pizza cu salam


Portii

10

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 1 ou

  • 20g drojdie proaspata

  • cate 1 lingurita de sare si zahar

  • 1 cescuta ulei de masline

  • faina

  • 200 g salam uscat

  • 300g cascaval

  • masline

  • 1 lingura oregano uscat

  • ketchup

Mod de preparare

  • Intr-un castronel, freci drojdia cu zaharul, 1-2 linguri de faina si putina apa calduta. Lasi maiaua sa creasca la cald, timp de 15 minute.

    Pui aproximativ 400g faina intr-un castron, iar in mijloc faci o adancitura in care pui maiaua, oul, uleiul, 150ml apa si sarea. Framanti bine un aluat potrivit de moale, precum cel de paine. Lasi aluatul sa se odihneasca timp de 10-15 minute.

    Tai salamul in fasii subtiri si maslinele. Dai cascavalul pe razatoare. 

    Intinzi aluatul pana obtii un dreptunghi cu dimensiunile tavii de aragaz. Intepi aluatul din loc in loc, cu o furculita si il stropesti cu ketchup. Asezi salamul si presari cascavalul, iar deasupra oregano. 

    Coci pizza 20 de minute, la foc mijlociu.

Share