Paste/pizza

Pizza cu salam italian

Aluatul de pizzaIntr-un bol,punem putina apa,drojdia si sarea. Lasam cateva minute deoparte,apoi adaugam restul de apa,faina si framantam un aluat.Acoperim bolul cu o casca de dus si introducem bolul in cuptorul cu microunde. Acolo este ferit de curent si va creste frumos.Lasam sa se dubleze ca volum.Asamblare:Amestecam pasta de tomate cu uleiul de masline,usturoiul granulat si verdeturile italiene. Nu e nevoie sa mai adaugam sare,amestecul are exact cat trebuie,iar pasta de tomate din comert are tendinta sa fie putin sarata.Luam jumatate de aluat si intindem o foaie rotunda. Aplicam jumatate din pasta,punem feliile de salam si jumatate din cascavalul ras.Dam tava la cuptor,la cuptorul electric dureaza cam 8 minute. Intre timp pregatim si a doua pizza.Feliem si servim.

Activez si eu pizzometrul cu o reteta clasica

Pizza cu salam italian

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat: 25 gr drojdie proaspata 300 ml apa calduta o lingurita de zahar 500 gr faina o lingurita de sare Ingrediente pentru pizza: 150-200 gr de salam italian,feliat subtire 200 gr de cascaval ras 4 linguri de pasta de tomate 2 linguri de ulei de masline extra virgin 1/2 lingurita usturoi granulat Kotanyi 1/2 lingurita verdeturi italiene Kotanyi

Mod de preparare

  • Activez si eu pizzometrul cu o reteta clasica

Share