Paste si Pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

       Bucatarasul nostru ne-a cam pus la treaba 😀 asa ca nu am dat inapoi si m-am apucat de treaba. Am vrut sa fac ceva diferit din ingredientul secret si anume "NUCA" si chiar mi-a iesit o minunatie de pizza,  aroma perelor dulci, gorgonzola sarata si nucile coapte si crocante…mmm o bunatate!
Cand era in cuptor, ii spun sotului ca miroase a pizza de restaurant :))

        Intr-un bol, punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute, pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul de masline. Amestecam cu mana toate ingredientele si incepem sa punem faina, putin cate putin pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Acoperim bolul cu folie de plastic si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

&

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola


Portii

2

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • Aluat:

  • 200 ml apa calduta

  • 1 plic drojdie uscata

  • 3 linguri ulei de masline

  • sare

  • 250-300g faina

  • Topping:

  • 1 bila mozzarella (125g)

  • 1 para tare

  • 200 g branza gorgonzola

  • o mana de nuci

Mod de preparare

  •         Intr-un bol, punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute, pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul de masline. Amestecam cu mana toate ingredientele si incepem sa punem faina, putin cate putin pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Acoperim bolul cu folie de plastic si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

        Dupa ce aluatul de pizza a crescut frumos, il impartin in 2 si fiecare bucata o intindem cu ajutorul unui facalet pe o hartie de copt (sa fie ma usor de tranferat aluatul intins in tava), apoi incepem sa  "montam" pizza cu ingredientele mentionate. 

           Eu am pus asa: Am acoperit blatul cu mozzarella, pe urma am pus felii de para subtiri cu tot cu coaja, am acoperit cu branza gorgonzola si la final am adaugat o mana buna de nuci pisate.

    Atentie: Aluatul de pizza nu trebuie incarcat foarte mult!

    Dam pizza la cuptor pentru 20 minute. 

    O pizza altfel, dar nemaipomenit de buna! O recomand cu incredere! 

Share