Paste si Pizza

Pizza cu must, struguri si smochine

Este o pizza mai aparte, am vazut pe net si mi-a placut mult, asa ca am zis sa o incerc.

Se amesteca intr-un bol faina cu drojdia, scortisoara si sarea. Se storc strugurii cu un storcator de fructe. Se adauga100 ml must peste faina si se framanta impreuna cu uleiul si cu mierea. Framantam pana rezulta un aluat elastic care nu se lipeste de mana. Se lasa la dospit o ora in loc caldut.

Se unge o forma de pizza cu unt. Se intinde aluatul cu mainile intr-o foaie rotunda de 4 mm

Pizza cu must, struguri si smochine


Portii

1

portii


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • Pentru aluat:

  • 200 g faina

  • 200 g struguri

  • 1 lingurita drojdie uscata

  • 1 lingura ulei de masline

  • 1 lingurita miere

  • 1 lingurita scortisoara

  • un praf de sare

  • Pentru topping:

  • 10 bobite struguri

  • 2-3 smochine

  • 2 linguri gem de fructe de soc

  • 125 g mozzarella

  • 1 lingura zahar pudra

Mod de preparare

  • Se amesteca intr-un bol faina cu drojdia, scortisoara si sarea. Se storc strugurii cu un storcator de fructe. Se adauga100 ml must peste faina si se framanta impreuna cu uleiul si cu mierea. Framantam pana rezulta un aluat elastic care nu se lipeste de mana. Se lasa la dospit o ora in loc caldut.

    Se unge o forma de pizza cu unt. Se intinde aluatul cu mainile intr-o foaie rotunda de 4 mm grosime. Se pune aluatul in tava si se mai lasa la dospit jumatate de ora, acoperit cu un prosop.

    Dupa ce a dospit, ungem aluatul cu gem, punem peste el mozzarella rupta bucatele, bobitele de struguri si cateva felii de smochine. 

    Se coace 20 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade.

    Se serveste calda sau rece, pudrata cu zahar.

    Pofta buna!

Share