Paste si Pizza

Pizza cu muschi file, ciuperci, masline si mozzarella

Aluatul pentru blat este facut dupa reteta lui Merisor, iar mie imi place tare mult. Si mi-ar fi placut si mai mult daca nu uitam sa pun sare in aluat :)))
Am facut una in cuptor si una la tigaie.

Intr-un castron, drojdia se freaca cu zaharul, iar cand se dilueaza se adauga laptele caldut si o mana de faina. Se amesteca totul, apoi se lasa la crescut la loc cald, acoperind castronul cu un prosop. Cand maiaua isi dubleaza volumul, se incepe framantarea aluatului cu faina si uleiul, adaugandu-se si sarea (aluatul nu trebuie sa fie foarte tare). Se formeaza o bila,

Pizza cu muschi file, ciuperci, masline si mozzarella


Portii

2

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • Reteta pentru doua pizza cu diametrul de 24 cm:

  • Aluat:

  • 25g drojdie proaspata;

  • o lingurita zahar;

  • 200 ml lapte caldut;

  • 50 ml ulei;

  • circa 500g faina;

  • un praf de sare.

  • Topping:

  • 4 linguri de ketchup pentru pizza;

  • 150g muschi file;

  • 100g ciuperci;

  • 80g masline;

  • 200g mozzarella rasa.

Mod de preparare

  • Intr-un castron, drojdia se freaca cu zaharul, iar cand se dilueaza se adauga laptele caldut si o mana de faina. Se amesteca totul, apoi se lasa la crescut la loc cald, acoperind castronul cu un prosop. Cand maiaua isi dubleaza volumul, se incepe framantarea aluatului cu faina si uleiul, adaugandu-se si sarea (aluatul nu trebuie sa fie foarte tare). Se formeaza o bila, care se pune din nou la crescut. Cand aluatul este gata se pune intr-un vas uns cu ulei. se unge cu ketchup, se adauga muschiul file taiat feliute, ciupercile spalate si taiate felii, maslinele feliate si mozzarella rasa. Pizza se baga la cuptorul preincalzit daca este in tava ori cratita sau se pune la foc mic, daca este in tigaie cu capac. Este gata cand se rumeneste frumos.

    Pofta buna!

Share