Paste/pizza

Pizza cu carne tocata

Pentru aluat, dizolvam drojdia in apa calduta, impreuna cu o lingura din cantitatea de faina. Lasam 20 minute pana incepe sa faca spuma. O turnam apoi peste faina, punem si uleiul de masline si sarea si amestecam. Transferam pe masa de lucru si framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Il punem la crescut intr-un castron incapator, il ungem putin deasupra cu ulei de masline si il lasam la loc ferit de curenti pentru cca o ora.Pentru umplutura punem celee doua linguri de ulei de masline intr-o tigaie si adaugam ceapa si foaia de dafin. Lasam la prajit pana se inmoaie ceapa, apoi adaugam chorizo taiat in bucatele si carnea tocata. Amestecam bine si lasam pe foc pana carnea se rumeneste putin. Punem sare, piper, frisca lichida si ciupercile si mai amestecam de cateva ori apoi luam de pe foc si scoatem foaia de dafin.Punem aluatul in forma de pizza si cu degetele o intindem pe toata suprafata acesteia. Ungem aluatul cu 2-3 linguri din sosul de rosii, apoi distribuim uniform amestecul de carne, dar si porumbul si maslinele.Dam la cuptor la 250 de grade pana se rumeneste.

Este una din cele mai bune pizza pe care le-am facut in casa!

Pizza cu carne tocata

Ingrediente

  • Pentru aluat: 250 gr faina 13 gr drojdie proaspata 175 ml apa 2 linguri ulei de masline 1 praf de sare Pentru umplutura: sos pentru pizza(l-am facut in casa din pasta de rosii, ceapa, usturoi si oregano) 200 gr carne de porc tocata 100 ml frisca lichida neindulcita o bucatica chorizo 1/2 ceapa mica cateva ciuperci din conserva boabe de porumb masline 1 foaie dafin 2 linguri ulei de masline sare piper

Mod de preparare

  • Este una din cele mai bune pizza pe care le-am facut in casa!

Share