Paste/pizza

Pizza cu blat pufos

Pregatim aluatul astfel:Intr-un vas punem faina, facem o gaura in mijloc, unde vom pune drojdia dizolvata in putina apa calda, acoperim cu faina si lasam asa 10 minute. Dupa care incepem sa famantam usor, adaugand laptele, sare si uleiul si restul de apa calduta. Trebuie sa iasa un aluat elastic care sa nu se lipeasca de maini, daca mai este nevoie completam cu apa, respectiv faina. Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa se odihneasca cel putin 1 ora langa o sursa de caldura ( ochiul de la aragaz).Dupa ce a crescut frumos, ungem o tava cu ulei, luam aluatul si-l intindem cu mana direct in tava, ungem cu o lingura de ulei de masline, apoi cu ketchup, punem un strat de cascaval ras, pe urma salamul taiat feliute, ciupercutele, ardeiul si din nou un strat de cascaval ras.Dam tava la cuptorul preincalzit cca 40 – 50 de minute la foc potrivit. Se serveste calda alaturi de un pahar de cola rece!

Daca vreti ca blatul sa iasa mai pufos decat mi-a iesit mie, nu-l mai ungeti nici cu ulei, nici cu ketchup.

Nu stiu voi, dar eu azi, am avut o pofta nebuna de pizza, asa ca la cina am servit o felie de pizza cu un pahar de cola rece 🙂

Pizza cu blat pufos

Ingrediente

  • pt blat: 500 g faina 1 plic drojdie uscata 4 linguri de lapte caldut 150 – 200 ml apa calduta 4 linguri de ulei de masline sare pt topping: salam cascaval ciuperci la conserva ketchup dulce/iute ardei rosu

Mod de preparare

  • Nu stiu voi, dar eu azi, am avut o pofta nebuna de pizza, asa ca la cina am servit o felie de pizza cu un pahar de cola rece 🙂

Share