Paste si Pizza

Pizza al tonno

Pizza cu ton se face de obicei cu ceapa, dar cum eu nu ma impac bine cu ceapa, am schimbat putin cu porumb si ardei. Este foarte buna si asa.

Drojdia se amesteca cu laptele caldut si zaharul, apoi se toarna peste faina amestecata cu sarea si se framanta impreuna cu uleiul cam 5 minute.

Se intinde aluatul cu mana sau cu sucitorul si se pune intr-o tava rotunda unsa cu unt.

Peste aluat intindem sosul de rosii, scoatem tonul din conserva, il scurgem bine si il punem peste sos. Presaram porumbul, asezam feliile de ardei i

Pizza al tonno


Portii

1

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • Pentru aluat:

  • 150 g faina

  • 85 ml lapte

  • 10 g drojdie

  • 2 linguri ulei

  • 1/2 lingurita sare

  • 1/2 lingurita zahar

  • Pentru topping:

  • 4 linguri sos de rosii cu busuioc

  • 1 conserva de ton

  • 2-3 linguri porumb

  • 5 felii ardei gras rosu

  • 3 linguri cascaval razuit sau mozzarella

Mod de preparare

  • Drojdia se amesteca cu laptele caldut si zaharul, apoi se toarna peste faina amestecata cu sarea si se framanta impreuna cu uleiul cam 5 minute.

    Se intinde aluatul cu mana sau cu sucitorul si se pune intr-o tava rotunda unsa cu unt.

    Peste aluat intindem sosul de rosii, scoatem tonul din conserva, il scurgem bine si il punem peste sos. Presaram porumbul, asezam feliile de ardei iar deasupra punem cascaval sau mozzarella.

    Se da totul la cuptor pentru 15-20 de minute. Se serveste calda!

    Pofta buna!

Share