Paste/pizza

Pizza

pentru blat:- se pune drojdia intr-un pahar inalt sau o craticioara impreuna cu sarea, zaharul, doua linguri de faina si aproximativ 100 ml de apa calduta,intr-un loc cald,pentru 15 minute- se cerne faina, daca e cazul, si se adauga maiaua si uleiul ;se framanta, din exterior spre interior, adaugand incet apa calduta, timp de 10 minute, pentru ca drojdia si restul ingredientelor sa se amestece

Pizza

Ingrediente

  • pentru blat: 500 g de faina 40 grame de drojdie 3 linguri de ulei de masline aproximativ 200 ml de apa calduta sare si putin zahar pentru umplutura: 200 ml ketcup 300 g sunca de pui 150 g slaninuta afumata 1 conserva de ciuperci( 400 g) 250 g cascaval HOCHLND (simplu sau afumat- dupa preferinta) 1 conserva de porumb fiert cateva feliute de ardei rosu masline negre

Mod de preparare

  • pentru blat:- se pune drojdia intr-un pahar inalt sau o craticioara impreuna cu sarea, zaharul, doua linguri de faina si aproximativ 100 ml de apa calduta,intr-un loc cald,pentru 15 minute- se cerne faina, daca e cazul, si se adauga maiaua si uleiul ;se framanta, din exterior spre interior, adaugand incet apa calduta, timp de 10 minute, pentru ca drojdia si restul ingredientelor sa se amestece bine;aluatul trebuie sa fie elastic, relativ moale, cat sa se ia de pe mana;- se pune aluatul la dospit, acoperit, la loc cald si se lasa minim 30 de minute;- se intinde cu sucitorul,apoi se aseaza in tava in care ai pus hartie pentru copt si se mai lasa la dospit 10 minute;umplutura:- se unge aluatul cu ketchup- apoi se presara uniform toate ingredientele enumerate;- la final se deseneaza o mutra fioroasa din ketchup si masline si se da la cuptor pentru 45 minute.

    pizza

Share