Paste/pizza

Pizza

Mod de prepare blat:1.Puneti intr-un castron/bol faina cernuta,uleiul,sarea si drojdia,apoi adaugati apa calduta.Framantati pana obtineti un aluat elastic si nelipicios.Acoperti castronul cu prosop curat si lasati la crescut 1 ora.(daca timpul nu va permite puteti sari peste acest pas)2.Impartiti aluatul in 4 parti egale si intindenti-l cu ajutorul sucitorului.3.Ungeti tava de pizza cu ulei si pun

Pizza

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat: 500 g faina 250 ml apa 1 pliculet drojdie uscata 1 lingurita rasa cu sare 1/2 lingurita zahar Ingrediente toping: 200 gr ciuperci (conserva) 100 gr porumb 200 gr salam/sunca 50 gr masline feliate 150 gr mozzarella 4 linguri ketchup

Mod de preparare

  • Mod de prepare blat:1.Puneti intr-un castron/bol faina cernuta,uleiul,sarea si drojdia,apoi adaugati apa calduta.Framantati pana obtineti un aluat elastic si nelipicios.Acoperti castronul cu prosop curat si lasati la crescut 1 ora.(daca timpul nu va permite puteti sari peste acest pas)2.Impartiti aluatul in 4 parti egale si intindenti-l cu ajutorul sucitorului.3.Ungeti tava de pizza cu ulei si puneti aluatul. Cu ajutorul unei pensule intindeti ketchupul,apoi puneti jumatate din mozzarella rasa,sunca/salamul,maslinele si ciupercile spalate si bine scurse de apa.Deasupra radeti restul de mozzarella si ornati cu putin ketchup.4.Dati la cuptorul preincazit la 180 de grade, timp de 30-35 de minute.

Share