Aperitive / Garnituri

Piure de cartofi noi cu branza de oaie

..o varianta mai imbunatatita…

Cartofii se curata si se spala bine. Se toaca cubulete mici. Se pun la fiert in apa cu sare. Pregatim branza rasa, untul si laptele, la indemana. Cand cartofii sunt gata, se scurs intr-o sita, se trec sub jet de apa rece si se pun la scurs. 

Cand s-au mai racit putin ( sa nu fie foarte reci), se pune laptele dulce, untul si o parte din branza de oaie rasa si pasam cu intrumentul de

Piure de cartofi noi cu branza de oaie


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • 10 cartofi noi ( mai marisori)

  • o ceasca de lapte ( cca 150 ml)

  • 250 g branza de oaie

  • 2 lingurite unt

  • ceapa verde

  • sare,dupa gust

Mod de preparare

  • Cartofii se curata si se spala bine. Se toaca cubulete mici. Se pun la fiert in apa cu sare. Pregatim branza rasa, untul si laptele, la indemana. Cand cartofii sunt gata, se scurs intr-o sita, se trec sub jet de apa rece si se pun la scurs. 

    Cand s-au mai racit putin ( sa nu fie foarte reci), se pune laptele dulce, untul si o parte din branza de oaie rasa si pasam cu intrumentul de piure.  La final se pune peste acesta restul de branza rasa si  cateva fire de ceapa verde tocata marunt. 

Share