Pui

Piure de cartofi cu carne de pui

de la tusha mea 🙂

Carnea fiarta ramasa de la supa o putem transforma intr-o mancare felul doi absolut delicioasa, mai ales pentru copilasii moftusori 😀 Fierbem cativa cartofi , apoi ii facem piure si adaugam sare si smantana, eventual putin lapte.

Intr-o craticioara punem uleiul si ceapa curatata si taiata marunt si o calim 1 minut, apoi adaugam carnea de pui maruntita cu ajutorul cutitului; lasam pe f

Piure de cartofi cu carne de pui


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • carne de pui fiarta

  • 2 lg ulei

  • 1 ceapa

  • sare

  • piper

  • busuioc proaspat sau uscat

  • 1 lg vin

  • 2 lg ketchup

  • cartofi fierti

  • 1 lg unt

  • 2 lg smantana

  • 1 ou

Mod de preparare

  • Carnea fiarta ramasa de la supa o putem transforma intr-o mancare felul doi absolut delicioasa, mai ales pentru copilasii moftusori 😀 Fierbem cativa cartofi , apoi ii facem piure si adaugam sare si smantana, eventual putin lapte.

    Intr-o craticioara punem uleiul si ceapa curatata si taiata marunt si o calim 1 minut, apoi adaugam carnea de pui maruntita cu ajutorul cutitului; lasam pe foc cam 3 minute, apoi adaugam sare, piper, busuioc, vinul si ketchup-ul; amestecam pentru omogenizare, tot pe foc , pentru inca 3 minute.

     Ungem cu unt o forma , asezam un strat de piure, apoi stratul de carne si la sfarsit stratul de piure; deasupra ungem cu un ou batut si dam la cuptor pana se coace oul de deasupra.

     Lasam sa se racoreasca putin, apoi servim langa o salata de sfecla rosie sau salata de cruditati, salata de castraveti murati, eventual cu un sos de usturoi… fiecare dupa bunul plac .

Share