Aluaturi si foietaje

Pithiviers – Placinta cu crema de migdale

-Se scoate aluatul de foietaj din congelator cu cca 1- 2 ora inainte de preparare si se lasa la temperatura camerei.-Se freaca/mixeaza untul impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilinat pana cand devine o crema spumoasa.-Se adauga pe rand ouale, romul, coaja de portocale, se mixeaza bine dupa fiecare, apoi se incorporeaza faina si migdalele macinate, rezultand o crema consistenta.-Din cele doua

Pithiviers – Placinta cu crema de migdale

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foietaj – 800 gr. 140 gr. unt 140 gr.zahar pudra 140 gr. migdale macinate fin 1 lingura faina 2 oua + 1 ou pentru uns deasupra 1 plic zahar vanilinat 2 linguri de rom sau 1-2 fiole esenta rom (dupa gust) coaja rasa de la 1 portocala optional: zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

  • -Se scoate aluatul de foietaj din congelator cu cca 1- 2 ora inainte de preparare si se lasa la temperatura camerei.-Se freaca/mixeaza untul impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilinat pana cand devine o crema spumoasa.-Se adauga pe rand ouale, romul, coaja de portocale, se mixeaza bine dupa fiecare, apoi se incorporeaza faina si migdalele macinate, rezultand o crema consistenta.-Din cele doua foi de aluat se decupeaza doua discuri egale cu diametrul 26-28 cm.-Se aseaza unul dintre discuri fie direct in tava tapetata cu hartie de copt, fie doar pe hartia de copt pe blatul de lucru, urmand ca dupa montare sa mutam placinta cu hartia de copt in tava.-Se intinde crema de migdale in centru discului, lasand pe margine o banda libera de cca. 2 cm, care se unge cu oul batut.-Se aseaza deasupra cel de-al doilea disc de aluat, presand bine cu degetele pe marginea de 2 cm pentru a se lipi foarte bine.-Se unge cu ou batut, se acopera cu folie alimentara si se da placinta la rece, in frigider pentru cca. 1 ora.-Dupa 1 ora se scoate placinta din frigider, se unge iar cu ou batut si cu ajutorul unui cutit ascutit se face o gaura mica in centru, iar de acolo se incepe trasarea unor linii curbe (in forma de S ) prin taiere usoara a aluatului. Trebuie avut grija sa nu strapungeti aluatul prea tare si sa ajungeti la crema, deoarece la coacere, aceasta se va prelinge, iar placinta poate avea un aspect inestetic.-Se incinge cuptorul la 230 grd. C.-Se unge placinta din nou cu restul de ou, se muta cu hartia de copt in tava, se baga in cuptorul incins, unde se lasa pana incepe sa se coloreze usor si creste frumos, respectiv cca. 10 minute (depinde de cuptor).-Dupa 10 minute se reduce temperatura cuptorului la 200 grd.C si se coace placinta cca. 25 minute (depinde de cuptor), sau pana cand aceasta s-a rumenit frumos.-Cand este gata, se scoate tava din cuptor, se presara placinta cu zahar pudra si se lasa sa se raceasca cateva ore, pana cand crema se intareste. Este bine sa pregatim aceasta placinta de pe o zi pe alta.-Cand este complet rece, placinta se portioneaza, se pudreaza cu zahar, iar noi ne putem bucura pe deplin de savoarea si aroma ei.Pofta buna!Mai multe detalii gasiti pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/

Share