Conserve

Piscacioasa lui Medi – Pasta de ardei iuti

Ardeii se curata de cotoare, se taie in bucati marisoare, se lasa si semintele, se presara sarea, se amesteca apoi se lasa la odihna intr-un vas incapator, acoperiti cu o farfurie si o greutate peste, maxim 48 de ore, amestecand din cand in cand.Dupa cele 48 de ore, ardei se pun intr-o strcuratoare, tot asa cu greutate peste si de preferat de a se lasa peste noapte pentru a se scurge bine zeama. Apoi ardeii se toaca marunt intr-un blender sau mixer, adaugand uleiul usor, usor ca si la maioneza.Dupa ce se obtine o pasta fina se repartizeaza in borcanele mici, se sigileaza, apoi se asaza intr-o cratita incapatoare, pe fundul caruia s-a pus un prosop de bucatarie. Se adauga apa rece pana la marginea borcanelor, adica pana sub capac, apoi se pune la fiert la foc mediu, dupa ce a inceput sa fiarba apa, se lasa inca 30 de minute la foc mic. Dupa acest interval se opreste focul si se lasa la odhina, acoperite cu un stergar mai gros, pana a doua zi. A doua zi se eticheteaza, se pozeaza artistic in cazul meu, apoi se depoziteaza in loc racoros. Atentie, dupa ce se desface un borcanel pentru consum, acesta se pastreaza la frigider pana la epuizarea continutului.Spor si pofta buna!

Foarte buna, simpla, doar ca dureaza mai multe zile preparare ei. Am preparat reteta asta si in 2015, a avut succes garantat, asa ca v-am adus-o si voua. Multumesc Maria Mihalache pentru reteta, http://mmihalache.blogspot.ro/2015/05/pasta-de-ardei-iuti.html. N-am schimbat nimic, doar am dublat cantitatile.

Piscacioasa lui Medi – Pasta de ardei iuti

Ingrediente

  • 1 kg ardei iuti rosii 30 gr sare de mare cca. 300 ml ulei de extravirgin masline

Mod de preparare

  • Foarte buna, simpla, doar ca dureaza mai multe zile preparare ei. Am preparat reteta asta si in 2015, a avut succes garantat, asa ca v-am adus-o si voua. Multumesc Maria Mihalache pentru reteta, http://mmihalache.blogspot.ro/2015/05/pasta-de-ardei-iuti.html. N-am schimbat nimic, doar am dublat cantitatile.

Share