Bucatarie internationala

Pipote cu sos de smantana si tarhon

Pipote in sos delicios de smantana si tarhon.

Se curata pipotele si se taie. Se pun pipotele la fiert in apa cu sare si jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu, care ajuta sa se fragezeasca. Dupa ce au fiert pipotele, le scurgem de excesul de apa. Curatam usturoiul, il tocam si il punem la calit in uleiul de masline, impreuna cu boiaua dulce afumata, pentru intensificarea aromelor.. Adaugam apoi vinul alb, smantana si pipotele. Lasam sa

Pipote cu sos de smantana si tarhon


Portii

4

portii


Timp preparare

40

minute


Timp gatire

40

minute

Ingrediente

  • 1 kg pipota de pui

  • 200 ml smantana de gatit

  • 1 lingurita boia dulce afumata

  • 0.5 lingurita bicarbonat de sodiu

  • 1 lingura tarhon proaspat tocat

  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat

  • 2 catei usturoi

  • 1 lingurita sare

  • 0.5 lingurita piper

  • 50 ml vin alb

  • 3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

  • Se curata pipotele si se taie. Se pun pipotele la fiert in apa cu sare si jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu, care ajuta sa se fragezeasca. Dupa ce au fiert pipotele, le scurgem de excesul de apa. Curatam usturoiul, il tocam si il punem la calit in uleiul de masline, impreuna cu boiaua dulce afumata, pentru intensificarea aromelor.
  • Adaugam apoi vinul alb, smantana si pipotele. Lasam sa se patrunda aromele si adaugam tarhonul tocat marunt, impreuna cu patrunjelul, apoi asezonam cu sare si piper.

Share