Pt salate

Pilaf de orez simplu

Se prepara 1, 5 -2 l supa din diferite legume ( eu am folosit legume la borcan dar se poate prepara si din cuburi sau vegeta ) si se mentine continuu la temperatura de fierbere . Ceapa se toaca marunt si se pune la foc impreuna cu uleiul si un polonic de supa . Cand aceasta s-a inmuiat se adauga morcovii dati prin razatoare, jumatate din cantitatea de patrunjel verde tocat si se continua fierber

Pilaf de orez simplu

Ingrediente

  • 1 cana orez1 ceapa medie1 manunchi patrunjel verde2 morcovi2 linguri ulei de masline 1,5-2 l supa de legumesare dupa gust

Mod de preparare

  • Se prepara 1, 5 -2 l supa din diferite legume ( eu am folosit legume la borcan dar se poate prepara si din cuburi sau vegeta ) si se mentine continuu la temperatura de fierbere . Ceapa se toaca marunt si se pune la foc impreuna cu uleiul si un polonic de supa . Cand aceasta s-a inmuiat se adauga morcovii dati prin razatoare, jumatate din cantitatea de patrunjel verde tocat si se continua fierberea inca 3-4 minute apoi se adauga orezul impreuna cu un polonic de supa, amestecandu-se temeinic . Cand zeama a scazut se adauga un alt polonic de supa, se amesteca si se repeta operatiunea pana orezul este fiert . Cand orezul este fiert pe jumatate se adauga si cealalta cantitate de patrunjel tocat . Eu nu am adaugat sare pentru ca supa era suficient de sarata . Pofta buna !

Share