Romaneasca

Pilaf cu pipote si inimi

Pentru un pranz de sambata, am ales pilaf cu pipote si inimi.

Se spala pipotele si inimile, se curata si se cresteaza. Se pun la fiert intr-o oala pentru supa, cu 1.5 l apa si o lingurita rasa de sare. Se ia spuma la nevoie, apoi se adauga legumele spalate si taiate grosier (ardei gras galben, ceapa alba si morcov) si o lingurita de amestec de legume deshidratate. Supa este gata in aproximativ 40 de minute.. Se spala bine orezul si se asaza intr-o cratita in

Pilaf cu pipote si inimi


Portii

5

portii


Timp preparare

40

minute


Timp gatire

40

minute

Ingrediente

  • 250 gr pipota de pui

  • 1.58 l apa

  • 1 buc morcov

  • 1 buc ardei gras galben

  • 1 buc ceapa alba

  • 300 gr orez

  • 4 linguri ulei

  • 1 lingurita amestec de legume uscate

  • 1 legatura ceapa verde

  • 5 buc castravete

  • 1 buc ardei gras rosu

  • 1 lingura zeama de lamaie

  • dupa gust sare

  • 250 gr inima de pui

Mod de preparare

  • Se spala pipotele si inimile, se curata si se cresteaza. Se pun la fiert intr-o oala pentru supa, cu 1.5 l apa si o lingurita rasa de sare. Se ia spuma la nevoie, apoi se adauga legumele spalate si taiate grosier (ardei gras galben, ceapa alba si morcov) si o lingurita de amestec de legume deshidratate. Supa este gata in aproximativ 40 de minute.
  • Se spala bine orezul si se asaza intr-o cratita in care am pus 2 linguri de ulei. Se toarna supa prin strecuratoare, supa ar trebui sa acopere orezul cam cu trei degete. Pipotele si inimile se adauga si ele, se amesteca usor, apoi se da la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 30 de minute.
  • Se serveste cu salata de castraveti, ardei gras rosu si ceapa verde, asezonate cu 2 linguri de ulei, 80 ml de apa, sare dupa gust si o lingura de zeama de lamaie.

Share