Carne si fripturi

Pilaf cu carne de pui

Eu am lasat carnea de pui frecata cu boia(paprika), sare, piper peste noapte la frigider. Se toaca ceapa si se pune alaturi de carnea de pui in oala pe foc in putin ulei de masline la foc mic, pana cand carnea se rumeneste pe toate partile.Se adauga ardeii tocati marunt, se amesteca cu lingura de lemn si se mai lasa putin impreuna pana cand ardeii incep sa isi lase miros.Se aduaga morcovii rasi, t

Pilaf cu carne de pui

Ingrediente

  • carne de pui(eu am pus pulpe superioare si inferioare si aripi) paprika(boia), sare, piper pt condimentat carnea de pui orez 2 ardei rosii 1 ceapa un pumn de morcov ras pe razatoarea mare un pumn de telina(radacina) rasa pe razatoarea mare 1 lingurita de ghimbir 2 linguri patrunjel tocat ulei masline apa pentru servire : sos de chilli dulce muraturi

Mod de preparare

  • Eu am lasat carnea de pui frecata cu boia(paprika), sare, piper peste noapte la frigider. Se toaca ceapa si se pune alaturi de carnea de pui in oala pe foc in putin ulei de masline la foc mic, pana cand carnea se rumeneste pe toate partile.Se adauga ardeii tocati marunt, se amesteca cu lingura de lemn si se mai lasa putin impreuna pana cand ardeii incep sa isi lase miros.Se aduaga morcovii rasi, telina radacina rasa, apa si se lasa la fiert cca 15 minute dupa ce incepe sa dea in clocot.Se adauga apoi patrunjelul, lingurita de ghimbir si o cana mare de orez. Se lasa la foc mic sub capac (semi asezat) cca 20 minute. Se opreste focul si se mai lasa sa stea sub capac cca 30 minute. Se serveste cu sos de chilli dulce sau muraturi. Multa lume face pilaful in cuptor eu il fac pe aragaz…nu l-am pus niciodata la cuptor si iese la fel de bun.

Share