Deserturi

Piine- torta de ghimbir

– Se combina ingradientel uscate, inafara de pudra de ghimbir: faina, pudra de bicarbonat, pudra de scortisoara, se dau prin sita, sau puteti sa le folositi pe rind, asa am procedat eu.- Se bat oule cu zaharul pina se dubleaza in volum, se pune cojita (zest)de lamie sau portocala, se adauga untul topit si se amesteca foarte bine, pentru a se combina toate, se adauga ghimbirul dizolvat in lapte, sa

Piine- torta de ghimbir

Ingrediente

  • – 2 pahare de faina,- 1.1/2 lingurita de soda de bicarbonat,- 1.1/2 lingurita de pudra de scortisoara,- 2 linguri de pudra de ghimbir dizolvata in laptele caldut, sau 2 linguri de ghimbir proaspat dat prin razatoare mica si lasat cel putin pe o ora in lapte caldut,- 115gr de unt moale, topit deasupra aburilor,- 1/2-1 pahar de zahar, depinde cit de dulce doriti sa se primeasca pinea-torta,- 2 oua mari sau 3 medii sau 4 mici de temperatura camerii,- cojita (zest) de la o lamie, sau portocala, dupa dorinta, – 250ml lapte caldut.

Mod de preparare

  • – Se combina ingradientel uscate, inafara de pudra de ghimbir: faina, pudra de bicarbonat, pudra de scortisoara, se dau prin sita, sau puteti sa le folositi pe rind, asa am procedat eu.- Se bat oule cu zaharul pina se dubleaza in volum, se pune cojita (zest)de lamie sau portocala, se adauga untul topit si se amesteca foarte bine, pentru a se combina toate, se adauga ghimbirul dizolvat in lapte, sau daca folositi ghimbir proaspat, si laptele si ghimbirul dat prin razatoare se pun. Se amesteca bine.Cred eu ca se poate coace in ori ce forma, se pune masa obtinuta in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se coace in rola incalzita bine la temperatura de 180 grade 45-50 minute.

Share