Romaneasca

Piftie de curcan

Piftie de curcan, o reteta destul de simpla pentru cine a mai preparat piftia de orice fel.

Punem carnea de curcan (spate, aripi, pulpe), la fiert, cu putina sare. O lasam sa dea intr-un clocot, apoi schimbam apa.. Spumam de cate ori este nevoie, pentru a avea o apa curata.. Adaugam legumele curatate, dar intregi, la fiert, peste carnea de curcan si punem frunzele de dafin, boabele de piper si o lingurita de sare. Dupa ce au fiert, le scoatem separat.. Vom scoate si carnea din oala si st

Piftie de curcan


Portii

4

portii


Timp preparare

40

minute


Timp gatire

40

minute

Ingrediente

  • 1 kg carne de curcan

  • 3 buc morcov

  • 2 buc ceapa

  • 1 buc pastarnac

  • 100 gr telina

  • 2 lingurite sare

  • 1 lingurita boabe de piper

  • 5 frunze foi de dafin

  • 10 catei usturoi

  • dupa gust piper macinat

  • 3 l apa

Mod de preparare

  • Punem carnea de curcan (spate, aripi, pulpe), la fiert, cu putina sare. O lasam sa dea intr-un clocot, apoi schimbam apa.
  • Spumam de cate ori este nevoie, pentru a avea o apa curata.
  • Adaugam legumele curatate, dar intregi, la fiert, peste carnea de curcan si punem frunzele de dafin, boabele de piper si o lingurita de sare. Dupa ce au fiert, le scoatem separat.
  • Vom scoate si carnea din oala si strecuram zeama ramasa.
  • Separat zdrobim 10 catei de usturoi, pana se fac pasta, si ii punem in zeama.
  • Adaugam sare si piper dupa gust in zeama, apoi o strecuram de usturoiul ramas.
  • Pregatim cupele si punem bucatele de carne scoase de pe os. Vom taia rondele de morcov si de pastarnac si ornam pe langa carne, apoi umplem bolurile cu zeama.
  • Se lasa la rece, pana se gelifiaza si se fac piftie. Se pot rasturna in farfuria intinsa.

Share