Mancaruri cu carne

Piftie de cocos

N-am cuvinte…

  Punem carnea si legumele in oala sub presiune, acoperim cu apa , adaugam o mana de sare  si fierbem pentru cca. 60 minute. 

  Cand  carnea se desprinde usor de pe oase se opreste focul, scoatem carnea si o lasam  putin sa se raceasca , apoi  o curatam de pe oase. Legumele se scot , ardeiul se indeparteaza, iar morcovul il putem taia rondele pe care l

Piftie de cocos


Portii

16

portii


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • pulpele, aripile, pieptul si ghearele de la un cocos (al meu a avut 6 kg. in viu )

  • un piciorus de porc

  • doi morcovi, un ardei gras

  • sare / delikat de legumeĀ 

  • doua capatani mari de usturoi

Mod de preparare

  •   Punem carnea si legumele in oala sub presiune, acoperim cu apa , adaugam o mana de sare  si fierbem pentru cca. 60 minute. 

      Cand  carnea se desprinde usor de pe oase se opreste focul, scoatem carnea si o lasam  putin sa se raceasca , apoi  o curatam de pe oase. Legumele se scot , ardeiul se indeparteaza, iar morcovul il putem taia rondele pe care le folosim la decorat piftia.

      Curatam si  maruntim usturoiul, apoi il adaugam in zeama de piftie lasandu-l cca 5 minute, dupa care strecuram zeama pentru indepartarea acestuia.  Potrivim de sare si mai adunam grasimea stransa deasupra .

      Carnea dezosata o punem in castroane, asezam printre bucatile de carne si rondelele de morcov fiert , apoi turnam zeama  deasupra cat sa acopere carnea si dam totul la rece, pana se incheaga.

Share