Pui

Piept de pui picant la grătar

Am primit o invitaţie din partea celor de la gustos.ro de a participa luna aceasta la un grătar virtual, alături de alţi bloggeri invitaţi. Astfel că voi mă voi număra printre cei ce iau parte la proiectul “Cu bloggerii la grătar”…gătind pentru dvs.

Pieptul de pui curăţat de piele şi dezosat se taie în cuburi potrivite ca mărime. Într-un bol amestecăm smântâna cu curry şi chili şi turnăm acest amestec peste bucăţile de piept de pui. Dăm la rece pentru minim 3 ore, dar eu am lăsat carnea la marinat peste noapte.

Încingem grătarul….:)) treabă ce revine exclusiv bărbaţilor, ca de

Piept de pui picant la grătar


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

 • 500-600 gr piept de pui

 • 200 ml smântână

 • 2 linguri curry

 • 1/2 linguriţă chili

Mod de preparare

 • Pieptul de pui curăţat de piele şi dezosat se taie în cuburi potrivite ca mărime. Într-un bol amestecăm smântâna cu curry şi chili şi turnăm acest amestec peste bucăţile de piept de pui. Dăm la rece pentru minim 3 ore, dar eu am lăsat carnea la marinat peste noapte.

  Încingem grătarul….:)) treabă ce revine exclusiv bărbaţilor, ca de altfel întregul proces tehnologic ce ţine de pregătirea grătarului şi frigerea cărnurilor…:))

  Pe nişte beţe de frigărui, ţinute în apă, în prealabil, înfingem bucăţile de carne şi le punem pe grătar, până se rumenesc frumos, carnea fiind suficient de pătrunsă.

  Alături de carne punem pe grătar şi pacheţelele de brânză feta, şi se lasă pentru vreo 10 minute. Se desfac în momentul servirii alături de pieptul de pui şi se presară puţin busuioc mărunţit.

  Poftă mare să aveţi!

   

Share