Romaneasca

Piept de pui pe gratar, cu gem de corcoduse si cartofi copti

Pentru a testa noul gem de corcoduse dulce-acrisor pe care l-am pastrat special pentru fripturi, am ales niste piept de pui la gratar. A iesit aromat, fructat, dar nu atat cat sa eclipseze gustul de pui la gratar, ci note subtile. Pentru garnitura, am facut niste cartofi la cuptor, cu unt, oregano si cimbru, preferatii familiei.

Se desfac pieptii de pui si se bat usor cu ciocanelul de snitele, pentru a le mari suprafata de lucru. Se ung cu mirodenii dupa plac (eu am ales sare, boia dulce, oregano si cimbru) si se rumenesc bine in tigaia grill (aproximativ 35 de minute).. Intre timp, se curata si se spala cartofii, se taie in rondele si se asaza intr-o tava pregatita cu foaie de copt, apoi se pun din loc in loc bucatele de

Piept de pui pe gratar, cu gem de corcoduse si cartofi copti


Portii

4

portii


Timp preparare

27

minute


Timp gatire

27

minute

Ingrediente

  • 4 buc piept de pui

  • 8 buc cartofi

  • 100 gr unt

  • dupa gust sare

  • dupa gust boia dulce

  • dupa gust oregano uscat

  • dupa gust cimbru uscat

  • 100 gr cascaval

  • 1 lingura Gem de corcoduse

Mod de preparare

  • Se desfac pieptii de pui si se bat usor cu ciocanelul de snitele, pentru a le mari suprafata de lucru. Se ung cu mirodenii dupa plac (eu am ales sare, boia dulce, oregano si cimbru) si se rumenesc bine in tigaia grill (aproximativ 35 de minute).
  • Intre timp, se curata si se spala cartofii, se taie in rondele si se asaza intr-o tava pregatita cu foaie de copt, apoi se pun din loc in loc bucatele de unt, se presara sare, cimbru si oregano, dupa gust. Se rade cascaval pe deasupra si se da tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, aproximativ o jumatate de ora.
  • Se serveste pieptul de pui cu cartofii rumeniti si cu gem de corcoduse.

Share