Diverse

Piept de pui in crusta de alune

Culoare si savoare!

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, se pipereaza si se condimenteaza, apoi se cresteaza usor pe lung si in crestaturi asezam felii de ardei rosu. Se strange cu grija, dinspre margini spre interior si se prinde cu 2 scobitori. Se asaza cu scobitorile in tavita, apoi se cresteaza in 4-5 locuri, pe lungime, crestaturi usoare, fara a ajunge la ardeiul din

Piept de pui in crusta de alune


Portii

4

portii


Timp preparare

35

minute


Timp gatire

35

minute

Ingrediente

  • 1 buc piept de pui

  • 1 buc ardei kapia

  • 200 gr alune de padure

  • 10 felii cascaval

  • 1 lingurita cimbru uscat

  • 1 lingurita amestec de legume uscate

  • dupa gust sare

  • praf de piper

  • 50 ml ulei de masline

  • 200 ml vin alb

  • 10 buc boabe de piper negru

  • 3 frunze dafin

Mod de preparare

  • Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, se pipereaza si se condimenteaza, apoi se cresteaza usor pe lung si in crestaturi asezam felii de ardei rosu. Se strange cu grija, dinspre margini spre interior si se prinde cu 2 scobitori. Se asaza cu scobitorile in tavita, apoi se cresteaza in 4-5 locuri, pe lungime, crestaturi usoare, fara a ajunge la ardeiul din interior. Se stropeste cu uleiul de masline, apoi se sareaza si condimenteaza dupa gust.
  • Se adauga in tavita si paharelul de vin alb, boabele de piper, foile de dafin, un pic de sare, apoi se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor 20 de minute, dupa care se scoate folia de aluminiu si se lasa sa se rumeneasca pieptul usor, udandu-l cu zeama din tava din cand in cand.
  • Dupa ce s-a rumenit, se imbraca pieptul cu felii de cascaval (sau branza topita), se da din nou 2-3 minute in cuptor, se scoate si se presara pe deasupra miezul de alune prajit un pic inainte si maruntit. Se lasa sa se raceasca un pic, se indeparteaza scobitorile cu care a fost prins, apoi se taie in felii si se servesc stropite cu sos din tavita.

Share