Asiatica

Piept de pui cu susan si taitei de orez

O reteta simpla si delicioasa!

Pieptul de pui, spalat si zvantat, se taie in fasii lungi de aproximativ 5-6 cm, subtiri, apoi se marineaza cateva ore la rece, cu cele doua linguri de sos de soia, sosul Worcestershire, sare, un praf de chilli si ghimbirul ras.. Se taie ardeiul gras in feliute subtiri, ceapa rosie se taie si ea in solzisori, apoi se calesc la foc iute, intr-o tigaie wok, in care am pus circa 50 ml de ulei de nuci

Piept de pui cu susan si taitei de orez


Portii

2

portii


Timp preparare

22

minute


Timp gatire

22

minute

Ingrediente

  • 1 buc piept de pui dezosat

  • dupa gust sare

  • praf de pudra de chili

  • 2 linguri sos de soia

  • 1 lingura sos Worcestshire

  • 50 ml ulei de nuca

  • 10 gr ghimbir

  • 200 gr taitei de orez

  • 75 gr seminte de susan

  • 2 buc ceapa rosie

  • 1 buc ardei gras galben

  • 1 buc ardei gras portocaliu

  • 1 buc ardei gras rosu

  • 10 frunze busuioc proaspat

Mod de preparare

  • Pieptul de pui, spalat si zvantat, se taie in fasii lungi de aproximativ 5-6 cm, subtiri, apoi se marineaza cateva ore la rece, cu cele doua linguri de sos de soia, sosul Worcestershire, sare, un praf de chilli si ghimbirul ras.
  • Se taie ardeiul gras in feliute subtiri, ceapa rosie se taie si ea in solzisori, apoi se calesc la foc iute, intr-o tigaie wok, in care am pus circa 50 ml de ulei de nuci (sau de susan), invartind tigaia cu mana incontinuu, pe flacara mare a aragazului (stir fry), apoi se adauga fasiile de piept marinat, amestecat bine cu semintele de susan. Cu aceleasi miscari ale mainii, se caleste si pieptul, impreuna cu legumele. La sfarsit, il aromatizam cu cateva frunzulite tinere de busuioc verde.
  • In apa clocotita cu sare se fierb taiteii circa 5 minute, apoi se scurg si se clatesc bine cu apa rece. Pieptul cu susan si legume se serveste alaturi de taiteii de orez, decorat cu frunze tinere, proaspete, de busuioc.

Share