Romaneasca

Piept de pui Chili Piper de Cayenne cu garnitura de quinoa

Quinoa are un profil nutritional mai bun decat orezul si il poate inlocui pe acesta in unele preparate. Deci, daca doriti sa mancati mai sanatos, va recomand quinoa alaturi de carne, caci este mult mai sanatoasa.

Pieptul de pui il filetam si il dam cu Chili Piper de cayenne si sare. Il lasam la rece 30 de minute. Curatam cepele si le tocam marunt. Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu gauri mici. Punem uleiul intr-un vas non-aderent si calim ceapa si morcovul in tigaie cam 2 minute. Punem apoi in vas pieptul de pui feliat si turnam deasupra vinul. Adaugam foaia de dafin rupta in bucati, usturoiul

Piept de pui Chili Piper de Cayenne cu garnitura de quinoa


Portii

6

portii


Timp preparare

35

minute


Timp gatire

35

minute

Ingrediente

  • 1 buc piept de pui

  • 125 gr masline negre fara samburi

  • 2 buc ceapa

  • 1 lingurita Chili Piper de Cayenne

  • 1 lingurita cimbru

  • 150 ml vin alb

  • 1 frunza dafin

  • 4 catei usturoi

  • 1 buc morcov

  • 300 gr pulpa de rosii

  • 100 gr quinoa

  • 1 cana supa de pui

  • dupa gust sare

  • 2 linguri ulei de masline

  • dupa gust piper Cayenne

  • dupa gust patrunjel proaspat tocat

Mod de preparare

  • Pieptul de pui il filetam si il dam cu Chili Piper de cayenne si sare. Il lasam la rece 30 de minute. Curatam cepele si le tocam marunt. Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu gauri mici. Punem uleiul intr-un vas non-aderent si calim ceapa si morcovul in tigaie cam 2 minute. Punem apoi in vas pieptul de pui feliat si turnam deasupra vinul. Adaugam foaia de dafin rupta in bucati, usturoiul presat, cimbrul maruntit si presaram putina sare si piper de Cayenne, daca mai este nevoie. Maslinele le taiem in doua si le adaugam si pe ele.
  • Lasam sa fiarba la foc mic, acoperit, cam 15-20 de minute. Adaugam apoi pulpa de rosii si mai lasam sa dea in cateva clocote. Intre timp, pregatim quinoa. Asemeni orezului, quinoa se spala in cateva ape reci inainte de utilizare. Ea isi mareste volumul prin fierbe de 2-3 ori. Quinoa este fada la gust, de aceea condimentarea ei este necesara; cel mai bine este sa o fierbeti in supa de carne. La jumatate cana cu quinoa am pus o cana si jumatate cu supa. Daca va absorbi toata supa, puteti sa mai adaugati alta fierbinte. Eu i-am pus si putin patrunjel verde tocat.
  • Servim pieptul de pui cu masline alaturi de pilaful de quinoa si ornam dupa imaginatie.

Share