Dulciuri

Petit chinois

reteta o am de la miha

facem maiaua din 50 ml lapte,1 lingura zahar,drojdie si 1 lingura faina. Lasam la dospit pana incepe sa faca besicute. Cernem faina, facem gaura in mijloc adaugam maiaua si restul de ingrediente si framantam coca, apoi o lasam 1 ora la dospit

UMPLUTURA-laptele il punem la fiert. Galbenusurile le mixam bine cu zahar pana devin ca o crema. Adaugam amidonul si amestecam us

Petit chinois


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • BLAT

  • 550 g faina

  • 100 g zahar

  • 10 g drojdie uscata

  • esenta de vanilie

  • 2 oua

  • 200 ml lapte

  • 150 g unt

  • 1 praf de sare

  • UMPLUTURA

  • 600 ml lapte

  • 100 g zahar

  • 3 galbenusuri

  • 3 linguri amidon

  • coaja de portocala

  • esenta de vanilie

Mod de preparare

  • facem maiaua din 50 ml lapte,1 lingura zahar,drojdie si 1 lingura faina. Lasam la dospit pana incepe sa faca besicute. Cernem faina, facem gaura in mijloc adaugam maiaua si restul de ingrediente si framantam coca, apoi o lasam 1 ora la dospit

    UMPLUTURA-laptele il punem la fiert. Galbenusurile le mixam bine cu zahar pana devin ca o crema. Adaugam amidonul si amestecam usor, sa nu se formeze  cocoloase. Cand laptele a dat in clocot, turnam incet peste galbenusuri mixand continuu. Punem din nou in vas si fierbem compozitia pana incepe sa se ingroase. Adaugam coaja rasa si esenta. Lasam sa se raceasca

    Intindem o foaie de cca 0,5 cm repartizam uniform crema si rulam cat mai strans. Cu un cutit trecut prin faina de fiecare data taiem felii late pe care le vom aseza in tava tapetata cu faina

    Lasam 15 min in tava la crescut si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Share