Bucataria italiana

Pesto a la PanaCris

Pesto in sus, pesto in jos! Am zis, hai sa-l incerc si pe asta! Bineinteles ca l-am adaptat pe gustul meu;) Am exclus busuiocul (care se pare ca e ingredientul de baza) – pentru mine, busuiocul e asimilat cu biserica, etc… Dar sincer, a iesit un sos super bun!

Verdeturile se spala, se toaca marunt, de preferat intr-un robot, se adauga uleiul de masline si sarea, dupa gustul fiecaruia.. Se foloseste ca atare, langa branzeturi, paste sau preparate din carne.. Se pune intr-un recipient de sticla si se depoziteaza la frigider, circa 2 luni.

Pesto a la PanaCris


Portii

8

portii


Timp preparare

10

minute


Timp gatire

10

minute

Ingrediente

  • 1 legatura patrunjel proaspat

  • 1 legatura frunze de coriandru

  • 1 legatura marar proaspat

  • 1 legatura menta verde

  • 1 legatura creson

  • 100 ml ulei de masline

  • 1 lingura sare

Mod de preparare

  • Verdeturile se spala, se toaca marunt, de preferat intr-un robot, se adauga uleiul de masline si sarea, dupa gustul fiecaruia.
  • Se foloseste ca atare, langa branzeturi, paste sau preparate din carne.
  • Se pune intr-un recipient de sticla si se depoziteaza la frigider, circa 2 luni.

Share