Romaneasca

Peste prajit cu mujdei verde

M-am nascut si am trait intr-o comunitate de pescari,de aceea-mi place mult pestele mie si intregii familii Mancam orice,gatesc retetele mamei sau ale mele inventate sau reinventate cum este si acest mujdei cu un gust deosebit.

Se pregateste mai intai mujdeiul. Se pun in blender usturoiul curatat si taiat marunt, pulpa scoasa de avocado, zeama de lamaie, putina sare, ulei de masline, iaurt si se mixeaza totul bine pana rezulta o pasta. Se potriveste de gust si daca mai e nevoie de ceva se mai adauga apoi dupa gust. Se scoate intr-un bol si se lasa la frigider, acoperit pana in momentul servirii.. Pestele curatat, portion

Peste prajit cu mujdei verde


Portii

4

portii


Timp preparare

22

minute


Timp gatire

22

minute

Ingrediente

  • 1 kg peste

  • 100 gr faina alba

  • 400 ml ulei de floarea soarelui

  • 1 buc avocado

  • 30 gr sare

  • 35 ml ulei de masline

  • 20 ml zeama de lamaie

  • 20 gr iaurt grecesc

  • 300 gr faina de malai

  • 1 legatura usturoi verde

Mod de preparare

  • Se pregateste mai intai mujdeiul. Se pun in blender usturoiul curatat si taiat marunt, pulpa scoasa de avocado, zeama de lamaie, putina sare, ulei de masline, iaurt si se mixeaza totul bine pana rezulta o pasta. Se potriveste de gust si daca mai e nevoie de ceva se mai adauga apoi dupa gust. Se scoate intr-un bol si se lasa la frigider, acoperit pana in momentul servirii.
  • Pestele curatat, portionat, spalat, uscat cu un prosop de hartie, se pudreaza cu sare si se lasa deoparte 5min.
  • Se trece pestele prin faina apoi se prajeste in ulei iar dupa ce este rumenit pe ambele parti, se scoate pe farfurie cu hartie de bucatarie pentru a absoarbe surplusul de ulei.
  • In acest timp se pregateste mamaliga: se adauga in ploaie 1cana cu faina de porumb in vasul cu 2 cani cu apa si 1lingurita rasa cu sare, amestecand mereu cu un tel iar cand incepe sa se ingroase,se scoate telul si se amesteca cu o lingura de lemn cateva minute apoi se rastoarna pe o farfurie plata.
  • Se serveste pe farfurie peste cu mamaliga si alaturi mujdeiul verde iar cine doreste poate pune alaturi si cartofi prajiti

Share