Peste & Fructe de mare

Peste pane cu salata de varza si lamaie inghetata

Se pune un vas cu apa pe foc, iar cand incepe sa clocotesca, se adauga 1 lingurita rasa cu sare, otetul, apoi varza taiata fideluta si se lasa la fiert 5-6 minute. Dupa acest timp, se strecoara si se lasa sa se scurga bine.Pestele spalat, uscat, condimentat cu sare si piper se trece prin amestecul de ou batut cu un praf de sare si praful de usturoi, apoi prin amestecul de pesmet si cele doua felur

Peste pane cu salata de varza si lamaie inghetata

Ingrediente

  • 4 buc. peste mare1 ceasca pesmet1 lingura praf de usturoi1 lingurita seminte de susan alb1 lingurita seminte de susan negru2 oua250 g varza verde4 linguri otet4 linguri ulei de maslinepatrunjel verde1 lamaie inghetata (tinuta la congelator)ulei pentru prajitsare,piper

Mod de preparare

  • Se pune un vas cu apa pe foc, iar cand incepe sa clocotesca, se adauga 1 lingurita rasa cu sare, otetul, apoi varza taiata fideluta si se lasa la fiert 5-6 minute. Dupa acest timp, se strecoara si se lasa sa se scurga bine.Pestele spalat, uscat, condimentat cu sare si piper se trece prin amestecul de ou batut cu un praf de sare si praful de usturoi, apoi prin amestecul de pesmet si cele doua feluri de seminte de susan si se pune in tigaia cu ulei incins. Dupa ce s-a rumenit pe ambele parti, se scoate pe hartie de bucatarie.Varza bine scursa se pune intr-un castron, se asezoneaza cu sare daca mai e nevoie, putin otet.Se serveste pe farfurie salata, alaturi de peste, iar deasupra lamaie inghetata rasa din belsug cu tot cu pulpa; are un gust fantastic!!! Lamaia dupa intrebuintare,se pune din nou la congelator pentru o alta reteta, cu alta ocazie!

Share