Cartofi

Peşte pane cu cartofi ţărăneşti

1. Se spală fileul de peşte sub jet de apă rece şi se taie bucăţi. Se sparg două ouă şi se bat bine cu puţină sare. Bucăţile de peşte se dau prin făină, scuturându-se apoi de sur­plus, şi se trec prin ou. Se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei încins. Se prăjesc până ce capătă o culoare aurie, având grijă să se întoarcă de pe o parte pe alta. Se scot pe o farfurie a

Peşte pane cu cartofi ţărăneşti


Timp preparare

25

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 600 g file de cod

  • 50 g făină

  • 2 ouă

  • 4-5 cartofi

  • ulei

  • sare

  • pătrunjel

  • salată

  • lămâie

Mod de preparare

  • 1. Se spală fileul de peşte sub jet de apă rece şi se taie bucăţi. Se sparg două ouă şi se bat bine cu puţină sare. Bucăţile de peşte se dau prin făină, scuturându-se apoi de sur­plus, şi se trec prin ou. Se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei încins. Se prăjesc până ce capătă o culoare aurie, având grijă să se întoarcă de pe o parte pe alta. Se scot pe o farfurie acoperită cu un şervet din hârtie.
  • 2. Se curăţă cartofii, se spală bine şi se taie rondele. Se pun într-o tigaie cu ulei la încins. Se lasă la prăjit până capătă o culoare aurie.
  • 3. Cartofii prăjiţi şi paneul de peşte se pun pe un platou şi se ornează cu salată şi cu pătrunjel. Peştele se stropeşte cu puţină zeamă de lămâie. Se serveşte cald.

Share