Romaneasca

Peste marinat – Conserva de peste

O reteta de conserva de peste, facuta acasa. Se poate pastra la borcan pentru iarna.

Taiem ceapa julienne, iar pestele curatat il taiem medalioane de 2-3 cm.. Intr-o oala, punem uleiul la incins, adaugam ceapa si o calim cat sa se inmoaie putin, apoi punem pestele, borsul acru, boabele de piper, sarea si frunzele de dafin. Acoperim cu capac si lasam sa fiarba la foc mic.. Pestele va incepe sa se macereze incet. Gustam si cand este gata, se pune in 2 borcane, cu tot cu sosul din oa

Peste marinat – Conserva de peste


Portii

4

portii


Timp preparare

25

minute


Timp gatire

25

minute

Ingrediente

  • 1 kg peste macrou

  • 300 gr ceapa

  • 100 ml ulei

  • 200 ml bors

  • 5 frunze dafin

  • 1 lingura sare

  • 1 lingurita boabe de piper

Mod de preparare

  • Taiem ceapa julienne, iar pestele curatat il taiem medalioane de 2-3 cm.
  • Intr-o oala, punem uleiul la incins, adaugam ceapa si o calim cat sa se inmoaie putin, apoi punem pestele, borsul acru, boabele de piper, sarea si frunzele de dafin. Acoperim cu capac si lasam sa fiarba la foc mic.
  • Pestele va incepe sa se macereze incet. Gustam si cand este gata, se pune in 2 borcane, cu tot cu sosul din oala.
  • Se sterilizeaza borcanele prin fierbere si se pastreaza la rece. Cand se consuma, se poate adauga si o lingura de sos de tomate.

Share