Diverse

Peste cu sparanghel pe gratar

Pentru gratar, puteti alege orice peste va place, dar sa fie unul cu carne ferma (exclus cod, pangasius). Eu am folosit file de dorada, sturion si spada.

Porniti focul si pregatiti ingredientele pana obtineti jarul. Decojiti sparanghelul cu ajutorul unui decojitor de legume, in special pe cel alb. Asezonati cu sare, piper, ulei de masline si usturoi ras/stors. Pregatiti fileurile de peste – spalate, uscate, asezonate cu sare, piper, ulei de masline. Pentru ca in luna mai apar si cartofii noi, e pacat sa ii ratati: frecati cartofii cu sare, dupa ce

Peste cu sparanghel pe gratar


Portii

4

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 200 gr Peste spada

  • 200 gr peste sturion

  • 300 gr peste dorada

  • 1 kg cartofi noi

  • 8 buc sparanghel alb

  • 2 buc capatana de usturoi

  • dupa gust sare

  • 8 buc sparanghel verde

  • dupa gust piper

  • dupa gust ulei de masline

  • dupa gust lamaie

  • 500 ml ulei

Mod de preparare

  • Porniti focul si pregatiti ingredientele pana obtineti jarul. Decojiti sparanghelul cu ajutorul unui decojitor de legume, in special pe cel alb. Asezonati cu sare, piper, ulei de masline si usturoi ras/stors. Pregatiti fileurile de peste – spalate, uscate, asezonate cu sare, piper, ulei de masline. Pentru ca in luna mai apar si cartofii noi, e pacat sa ii ratati: frecati cartofii cu sare, dupa ce i-ati spalat si taiat in cubulete. Prajiti-i in baie de ulei.
  • Pe gratarul bine incins, asezati pestele, intai cu pielea in jos. Frigeti pe ambele parti 3-4 minute, in functie de grasime. Sparanghelul are nevoie de maxim 5 minute, dar trebuie intors des, pe toate partile. Serviti cu lamaie si mujdei de usturoi.

Share