Aperitive / Garnituri

Pernute cu branza de burduf

Din ciclul: ce a mai carat Motan la Benga. :)))))

Aluatul se lasa la decongelat de preferat in frigider.

Branza de burduf se marunteste si se amesteca cu 3 galbenusuri.

Se pune o foaie de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul.

Se taie in 12 bucati.

Se pune o lingurita cu varf de branza pe fiecare bucata.

Se unge pe margini cu galbenus de ou, se pliaza parte pe parte si se pre

Pernute cu branza de burduf


Portii

24

portii


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foietaj (800g)

  • 600g branza de burduf

  • 5 galbenusuri de ou

  • mac

Mod de preparare

  • Aluatul se lasa la decongelat de preferat in frigider.

    Branza de burduf se marunteste si se amesteca cu 3 galbenusuri.

    Se pune o foaie de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul.

    Se taie in 12 bucati.

    Se pune o lingurita cu varf de branza pe fiecare bucata.

    Se unge pe margini cu galbenus de ou, se pliaza parte pe parte si se preseaza marginile cu o furculita.

    Se face cate o taietura oblica pe fiecare pernuta si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

    Se ung cu galbenus de ou si se presara cu mac.

    Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute.

    Cand sunt rumenite frumos sunt gata.

    Se lasa la racit.

    Sunt bune si calde.

    Pofta Buna!

     

Share