Deserturi

Pere in vin

Curatam perele de coaja si le punem oala cu vin in care am pus scortisoara, zaharul, cuisoarele si jumatate de lamaie. Punem oala pe foc mic, acoperita cu un capac. Dupa 10-15 minute scoatem batonul de scortisoara, lamaia si cuisoarele si le lasam sa fiarba 1 ora. Dupa o ora le scoatem pe un platou iar vinul il lasam in continuare la fiert pana ajunge la consistenta de jeleu. Le serv

Pere in vin

Ingrediente

  • 4 pere 750 ml vin rosu 1 lamaie 1 baton scortisoara 150 g zahar 2 cuisoare

Mod de preparare

  • Curatam perele de coaja si le punem oala cu vin in care am pus scortisoara, zaharul, cuisoarele si jumatate de lamaie. Punem oala pe foc mic, acoperita cu un capac. Dupa 10-15 minute scoatem batonul de scortisoara, lamaia si cuisoarele si le lasam sa fiarba 1 ora. Dupa o ora le scoatem pe un platou iar vinul il lasam in continuare la fiert pana ajunge la consistenta de jeleu. Le servim alaturi de sosul de vin sau cu frisca.

Share