Paste si Pizza

Pepperoni pizza bites

Sau bucati de pizza cu salam peperoni si branza. Pe cuvant va spun, trebuie sa incercati macar o data: se topesc in gura nu alta, iti vine sa le mananci fierbiti!

Se intinde aluatul uniform si se taie in patratele de 5×5 cm. Pe fiecare bucata asezam o felie de salam pepperoni, un cubulet de branza si acoperim cu alta felie de salam (sa nu faceti cu mozarella din aceia care se tine in apa, mai bine o branza uscata gen cas, eu am folosit camembert asta am gasit la indemana). Luam bucata de aluat in mana stanga si cu dreapta unim colturile aluatului, avand

Pepperoni pizza bites


Portii

1

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 400 g aluat de pizza – cumparat sau facut in casa

  • 100 g salam pepperoni feliat subtire

  • 150 g branza mozarella uscata sau camembert am folosit eu

  • ulei pentru uns tava

  • 1 lingurita amestec ierburi italienesti

  • 1 lingura parmezan ras

Mod de preparare

  • Se intinde aluatul uniform si se taie in patratele de 5×5 cm. Pe fiecare bucata asezam o felie de salam pepperoni, un cubulet de branza si acoperim cu alta felie de salam (sa nu faceti cu mozarella din aceia care se tine in apa, mai bine o branza uscata gen cas, eu am folosit camembert asta am gasit la indemana). Luam bucata de aluat in mana stanga si cu dreapta unim colturile aluatului, avand grija ca branza sa ramana acoperita de salam. 

    Pachetelele astfel obtinute le punem intr-o tava ceramica unsa cu ulei, unele langa altele, pana umplem tava. Le ungem si deasupra cu putin ulei, le acoperim si le lasam la dospit 10-15 minute. Intre timp preincalzim cuptorul la 200 de grade.

    Presaram peste pachetelele noastre ierburile italienesti, apoi le dam la cuptor pentru 15-20 de minute pana se rumenesc usor. In ultimele 5 minute, scoatem tava din cuptor si presaram deasupra parmezanul ras.

    Pofta buna!

Share