Deserturi

Pepene galben cu fructe in aspic

Cine ar rezista cestui minunat desert???

Se spala pepenele si se taie in doua jumatati egale. O jumatate o curatam de miez cu o lingura lasand cam 1 cm de miez pe coaja, cealalta jumatate o taiem in cateva feliute, cubulete mici. Taiem miezul de pepene rosu in cubulete si il curatam de seminte. Spalam strugurii si culegem boabele intr-un bol. Taiem piersicile in bucatele mici.. Se hidrateaza geletina in 100 ml apa rece, apoi o topim la b

Pepene galben cu fructe in aspic


Portii

6

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 1 buc pepene galben

  • 100 gr struguri Kismis

  • 50 gr struguri negri

  • 2 buc piersica

  • 2 felii pepene rosu

  • 10 buc cirese confiate

  • 100 ml sirop de afine

  • 10 gr gelatina

Mod de preparare

  • Se spala pepenele si se taie in doua jumatati egale. O jumatate o curatam de miez cu o lingura lasand cam 1 cm de miez pe coaja, cealalta jumatate o taiem in cateva feliute, cubulete mici. Taiem miezul de pepene rosu in cubulete si il curatam de seminte. Spalam strugurii si culegem boabele intr-un bol. Taiem piersicile in bucatele mici.
  • Se hidrateaza geletina in 100 ml apa rece, apoi o topim la bain-marie si o turnam in siropul de coacaze. Toate fructele se amesteca intr-un castronel si apoi se umple jumatatea de pepene galben, se preseaza usor sa se aseze fructele apoi turnam deasupra lor siropul cu gelatina. Se da la rece cel putin 2-3 ore apoi se taie felii si se serveste ca desert.
  • Este delicios,racoritor si foarte apetisant!!

Share